Puppytraining:

Informatie: Dat kan vanaf het moment dat u weet wanneer de pup in huis komt. Informatie omtrent het halen van de pup, zindelijkheid, aanschaf van materialen kan kort telefonisch of  uitgebreid in een les bij u thuis.

Vanaf welke leeftijd: Mooiste tijd om een pup in huis te halen is rond de 8 weken leeftijd. De eerste les kan dan plaats vinden net na dat u de pup in huis heeft gehaald. Die les zal dan grotendeels theoretische zijn en beperkt qua oefeningen. De pup moet immers wennen aan zijn nieuwe omgeving. In de meeste gevallen zal de eerste les plaats vinden rond de 10 weken leeftijd. De pup is dan ongeveer 2 weken in huis en enigszins gewend. De ervaring leert dat veel puppy’s dan ook bereid zijn om actief hun voer te willen verdienen.

Waar: De training vind plaats bij u thuis. Alle huisgenoten kunnen erbij aanwezig zijn.

Tijd: Ik neem ruim de tijd om oefeningen uit te leggen en aan te leren. Daarnaast is er ook voldoende tijd voor het beantwoorden van uw vragen. Verrijk uw kennis door gebruik te maken van mijn kennis en ervaring.

Wanneer: In de voor u beschikbare tijd kunnen er meerdere oefeningen worden aangeleerd. Dit is uiteraard afhankelijk van de leergierigheid van de pup en of de activiteit van de pup op dat moment. Daarom werk ik in de morgen, de middag en de avond. Zoek het tijdstip wanneer uw pup actief genoeg is om te willen leren.

Hoe vaak: Gemiddeld vinden de lessen eens per drie weken plaats. Heeft u behoefte aan meer ondersteuning of heeft u juist veel ervaring met honden, dan is de frequentie van de lessen uiteraard daarop aan te passen.

Wat gaan u en uw hond leren:

Dat opvoeden start met het aanleren van vaardigheden. Denk hierbij aan: naam, hier, zit, af, fatsoenlijk voedsel aannemen, leren geconcentreerd te zijn naar u, plaats, blijf, zoeken, nee, volgen, leren wat niet van de hond is met rust te laten (sorteren), apporteren (afhankelijk van de hond)

Bij het aanleren van oefeningen leert de pup zijn eigen voer te verdienen

Als u regelmatig de oefeningen herhaald zult u zien dat een hond de vaardigheden gaat beheersen. Als u ziet dat een hond de vaardigheden goed beheerst, kunt u de hond gaan begrenzen en indien nodig corrigeren.

 

Jonge hond / Puber / Volwassen hond:

Wanneer: Op een tijdstip dat het u en mij in de agenda past.

Hoe vaak: Dat bepaald u zelf. Gaat het om 1 onderdeel dat u zou willen leren of trainen, dan kan het volstaan met 1 les. Zijn er meerdere of lastigere oefeningen dan zijn er meer lessen nodig,  gemiddeld vinden de lessen dan eens per drie weken plaats.

Wat kunt u uw hond allemaal leren:

Perfectioneren en uitbreiden van oefeningen die in de puppytraining worden aangeleerd.

Heeft u nog geen training gedaan, dan kunnen de oefeningen alsnog worden aangeleerd,  aangepast op het ras, de leeftijd en het niveau van uw hond.